Lyssna

Cykel

Bra för miljön och hälsan

Att cykla lönar sig på många sätt. Den som cyklar får motion och bättre hälsa, det är enklare, i många fall betydligt snabbare och billigare än andra transportmedel och det påverkar inte miljön negativt. Många som börjar cykla istället för att åka bil upptäcker att cykling är både rogivande och stimulerande.
Mölnlycke cykelkartaPDF
Landvetter cykelkartaPDF
Gång- och cykelvägar i kommunen

Kom ihåg cykelhjälmen!

Det mesta går att lappa ihop om du gör dig illa, men huvud, det har du bara ett! Enligt lag ska alla upp till 15 år som cyklar bära hjälm.

Det finns speciella hjälmar för barn upp till cirka sju år. Småbarnshjälmar har grönt spänne och hakband, som ska lösa ut om barnet fastnar med hakbandet.

En cyklist ska synas - även i mörker

En cykel utan belysning och reflexer är osynlig i mörker. Lagen säger därför att du måste använda belysning om du cyklar i mörker. En cykel som används under den mörkare tiden av dygnet måste ha baklykta, strålkastare och godkända reflexer.
Trafikregler för dig som cyklarlänk till annan webbplats

NTFs cykelbana

Med NTFs cykelbana kan du på ett enkelt sätt träna och utveckla din cykelteknik. Ett bra praktiskt moment som bland annat kan användas vid cykeldagar som många skolor anordnar. NTF står för nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande.
Instruktioner och protokoll för NTFs cykelbanalänk till annan webbplats

Kontakt

Trafikverksamheten
031-724 61 00 (växel)
trafik@harryda.se