Felanmälan

Här kan du enkelt felanmäla kommunens gator, gång- och cykelbanor, gatubelysning, parker, torg och parkeringar. Eller så kan du ladda ner appen "Felanmälan Härryda" till din smarttelefon via din telefons appbutik.

Är felet akut – ring!

Felanmälningar administreras varje vardag. Vid akuta fel ska kontakt­nummer användas.
Hitta rätt kontaktnummer

Felanmälan

Genom att klicka på bilden kommer du till en sida för att göra en felanmälan gällande kommunens gator, gång- och cykelbanor, gatubelysning, parker, torg eller parkeringar.

I kartan eller listan som du når via länken eller bilden ovan kan du också se ärenden som redan kommit in till oss. Om vi redan fått in ett ärende på det du vill anmäla kan du, genom att klicka på nålen, välja att få återkoppling på det ärendet i stället för att göra en ny anmälan.

Bra att tänka på när du ska felanmäla:

1. Ange position på felet

Ärendet skapas först när du angett en position på felet. En exakt angiven position hjälper utföraren att åtgärda felet. Fel som inte kan upptäckas i fält avslutas.

2. Bifoga gärna en bild

Bild på ett fel är inte obligatoriskt men bör alltid bifogas då det är utförarens enda möjlighet att avgöra skadans omfattning innan platsbesök. Ett bra underlag kan nästan alltid påskynda en åtgärd då redskapen som krävs för utförandet kan bestämmas utan förbesök på plats.

3. Fyll gärna i din e-post men det går också bra att vara anonym

Du kan göra din anmälan anonymt, men fyller du i din e-postadress eller mobilnummer får du automatisk information om när ditt ärende är registrerat. Via kontaktuppgifter har vi även större möjligheter att göra ett bra jobb, då vi lättare kan nå dig om vi behöver kompletterande uppgifter.

Felanmälan via telefon

Kommunens gatubelysning

Måndag-torsdag kl 8-16
Fredag kl 8-15.00
031-376 10 10

Vid akuta fel (om felet innebär fara för människor eller egendom):
031-88 01 23 (dygnet runt)

Ange gärna belysningsstolpens
id-nummer som du hittar på en grå klisterlapp tillsammans med en streckkod.

Relaterad information

Lämna en synpunkt

Behandling av personuppgifter Öppnas i nytt fönster.