Digital Språkvän

Att träffas digitalt och ha roligt tillsammans är en bra början på hur vi genom gemensamma möten bygger gemenskap - samtidigt som vi bryter utanförskap.

Ta chansen och möt nya vänner - bli eller få en digital Språkvän!

Språkvän

Genom att bli en Språkvän har du möjlighet att hjälpa en person med utländsk bakgrund att få en bra start i sitt nya hemland, samtidigt som du lär känna en ny kultur.

Att få en Språkvän möjliggör kontakten med svenskar och det svenska samhället, samt ökar kun­skapen om svenska traditioner, den svenska kulturen och språket.

Som digitala språkvänner väljer ni själva hur kontakten ska se ut. Det kan till exempel vara genom telefon- eller videosamtal. Vad ni gör är upp till er själva. Kontakten är hela tiden frivillig och ömsesidig. Det kostar inget och ingen får betalt.

Hur går det till?

Fyll i en intresseanmälan nedan. Det finns två olika länkar beroende på om du vill bli eller få en språkvän. Härryda kommun gör sedan matchningen utifrån era önskemål. 

  1. Fyll i och skicka in en intresseanmälan om att bli språkvän.
  2. Vi hör av oss för att få veta lite mer om vad du önskar. Vilka är dina intressen och erfarenheter? Vem skulle du vilja träffa?
  3. Vi bjuder in er som ska träffas till ett möte. 


Kontakt

Malin Johansson, integrationssekreterare
Enhet för nyanlända
031-724 84 73
malin.johansson1@harryda.se