Vi firar demokratin

Det är 100 år sedan vi fick allmän och lika rösträtt i Sverige. Ett flertal viktiga beslut ledde till denna viktiga milstolpe i utvecklingen av den demokrati vi har idag.

Rösträttsreformen genomfördes efter en lång kamp och ett intensivt påverkansarbete och beslutet ses som en milstolpe i den svenska demokratins historia. 1921 genomfördes det första riksdagsvalet med allmän och lika rösträtt.

Sveriges riksdag har med anledning av hundraårsjubileet utlyst ett nationellt, fyraårigt firande av vår demokrati, vilket Härryda kommun självklart vill vara en del av. Demokratin är värd att värna varje dag!

Härryda kommun firar demokratijubileet

Öppna evenemang som firar demokratin

Härryda kommun inledde firandet av demokratijubileet i Mölnlycke kulturhus den 14 oktober 2019, med ett öppet evenemang där dans, musik, teater och filmer på temat demokrati och rösträtt framfördes av elever och barn från kulturskolan, Hulebäcksgymnasiet, Vuxenutbildningen och förskolan. Publiken fick även ta del av ett föredrag om rösträttsrörelsen i Göteborg.

I evenemangskalendern  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.på kultur.harryda.se hittar du tillfällen att fira demokratin tillsammans med andra.