Rullstenens förskola

Välkomna till Rullstenens förskola! Förskolan ligger i Mölnlycke med närhet till naturen och till Mölnlycke centrum. Förskolan har möjlighet att ha 6 avdelningar öppet.

Arbetssätt, pedagogik och inskolning

Vi arbetar och inspireras av Reggio Emilas filosofi vilket innebär att vi arbetar med åldershomogena grupper, fokus på det relationella där vi utvecklas och lär tillsammans. Familjen är en viktig samarbetslänk för att skapa den trygga och lärorika förskola som vi önskar. Vi tror att varje individ bidrar till vårt lärande och vårt syfte är att stödja och utmana varje barn så att de fortsätter att utvecklas. Demokratiuppdraget arbetar vi mycket med. Till vår hjälp använder vår verksamhetsidé som ligger här på sidan och vårt systematiska kvalitetsarbete.

Hos oss är det en vårdnadshavare-aktiv inskolning, vilket innebär att för barnet en trygg vuxen deltar tillsammans med oss i utbildningen i några dagar, innan barnet lämnas över till oss. Hos oss så sover barnen i sin egen vagn på vår gård.

Inne och utemiljö

Förskolan är byggd så att varje barngrupp har sin egen avdelning. Gården delas av alla men är möjligt att dela upp sig med hjälp av våra staket. I närområdet har vi skogen som de flesta barnen ofta leker i.

Kontakt

Christina Forslund (TF)
Rektor
031-724 82 55
christina.forslund@harryda.se

Rullstenens Förskola
Rullstensvägen 5
435 41 Mölnlycke