Hulelyckans förskola

Välkomna till Hulelyckans förskola som ligger i centrala Mölnlycke med närhet till både kulturhus och till fina naturområden i bl.a. Wendelsbergsparken. Hulelyckan är en liten förskola med två avdelningar. Nyckelpigan för barn i åldrarna 1-3 år och Gräshoppan för barn i åldrarna 3-5 år.

Arbetssätt, pedagogik och inskolning

Hulelyckans förskola har engagerade förskollärare och barnskötare som brinner för sitt uppdrag. Vi delar och lär av varandra och fortbildar oss kontinuerligt i vårt pedagogiska uppdrag. Just i år har vi extra fokus på lågaffektivt förhållningssätt. Allt för att kunna skapa de bästa förutsättningarna för att barnen ska lyckas på förskolan utifrån läroplanens (Lpfö 18) intentioner och mål.

Vår inskolning bygger på principen att vi ska möta just ditt barn och försöka anpassa inskolningen utifrån hens behov och förutsättningar. Därför är dialogen mellan er som föräldrar och pedagogerna viktig.

Inne och utemiljö

Vi jobbar kontinuerligt med våra lärmiljöer inne på våra två avdelningar. Vi har som mål att kunna erbjuda en stor variation av material men också flera små sammanhang för barnen genom att skapa rum i rummet. Vi vill på så sett ge barnen tillgång till utmanande och inspirerande lärmiljöer med närvarande pedagoger.

Även på vår gård försöker vi skapa små kreativa och lärande sammanhang men även större arenor som inbjuder till mer rörelseorienterande aktiviteter. I vårt närområde har vi många naturområden som barn och pedagoger besöker och upptäcker tillsammans.

Kontakt

Hasby Lyrhem
hasby.aguilar.lyrhem@harryda.se031-724 83 73

Hulelyckans förskola
Gärdesvägen 5
435 35 Mölnlycke