Björkängens förskola

Björkängens förskola ligger naturskönt i Hällingsjö, nära till både skog och sjö.

Avdelningarna är döpta efter naturens djur och växter; Humlan, Myran, Ängen, Fjärilen, Smultronet och Smörblomman. Maten lagas på förskolan av vår kokerska Johanna.

Vi strävar efter att Björkängen ska vara en förskola där alla känner sig välkomna. Goda möten och god kommunikation är A och O. Vår miljö ska vara sådan att både barn, vårdnadshavare och pedagoger får positiva utmaningar samt känner glädje och trygghet. Vi vill att vår miljö och vårt arbete ska ge stora möjligheter till barnens egna val och ta vara på barnens lust att lära samt skapa goda förutsättningar för utveckling och lärande. Vi inspireras av barnens delaktighet och inflytande, vilket gör att vi uppmuntrar och tar till vara på barnens egna initiativ, tankar och idéer i vårt arbete.

Digital dokumentation används som redskap för att synliggöra barnens lärande för både barn och vuxna via vårt dokumentationsverktyg Pluttra. Se extern länk i högerspalten.

Björkängens förskola är en Grön flagg-certifierad förskola och frågorna kring hållbar utveckling är ständigt närvarande i vår verksamhet med barnen.

Kontakt

Tomas Hubert
Rektor
031-724 69 40 Länk till annan webbplats.
tomas.hubert@harryda.se

Björkängens förskola
Björkängsvägen 1
438 96 Hällingsjö